Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2009 15:43 - "Големият шлем" се оказа... просто голям член
Автор: 300diavoli Категория: Политика   
Прочетен: 1413 Коментари: 1 Гласове:
0



Оказа се, че държавният ни глава е договорил с Русия не „Голям шлем", а „Голям член" за България, при това достаааатъчно голям, щом успя да стигне до всички ни...


Президентът ни, който напоследък се прочу като ловджия, преди около година се изрази с термин от бриджа - явно и картоиграч си пада. Резултатът обаче, от окачествените от Първанов като „Голям шлем" преговори с тогавашния президент и днешен премиер на Русия - Владимир Путин, ги виждаме едва сега. 

Резултатите, които в различните информационни източници се разминават, са горе-долу следните:

- Газ от находищата в Чирен и Галата има само за няколко дни - в най-оптимистичния вариант - до 10 дни.

- Топлофикациите са пред колапс - вчера в София радиаторите изстинаха, днес леко са се затоплили. Затова пък в Бургас топлофикацията съвсем излезе от строя и до довечера я отстранят аварията, я - не. Плевенската също излезе от строя. Изброяването е излишно, чули сте го вече по различни емисии. Общото е, че навсякъде в страната топлината по къщите е символична.

- Спират предприятия с непрекъснат цикъл - предимно стъкларски и металургични заводи. На 72 големи потребители е спряно изцяло подаването на газ, а на 153 големи потребители количествата газ са ограничени в различна степен според характера на производството, съобщи тази сутрин министър Петър Димитров. Онзи ден (в момента на спирането на природния газ - бел ред.) в „Неохим" - Димитровград е предотвратена голяма авария, която (дори и по преувеличени данни) е можела да помете целия град.

- По различни данни между 68 и 82 училища в страна излизат в „дървена ваканция" - в случая „газова". Неизвестно докога - може да е за 2-3 дни, а може и доста повече да продължи, засега никой не се наема да прогнозира...

- Въпреки че снощи по БНТ съобщиха, че няма болници без отопление, по една друга телевизия пациенти от болницата в гр. Левски споделиха, че си носят електрически печки от вкъщи, за да се топлят. (Не че и преди не си носехме чаршафи и лекарства и други консумативи, влизайки в болница, но чак печки...)
 
- Спират отоплението в градския транспорт на София и гасят уличните лампи.

- Все още не сме претоварили електропреносната мрежа, но ако не се реши кризата до дни, ще спрем износа на ток (никой не казва какви ще са загубите), а ако нещата съвсем се закучат, нищо чудно да започнем и да внасяме електроенергия. За режим на тока още не се говори, но... Тук президентът ни се прояви и като атомен енергетик - заяви, че можем веднага да си пуснем АЕЦ-а. Е, ако „веднага" е след 30-40 дни...

- В момента се осигурява 45 % от газоподаването, което имаме при нормални условия, т.е. всичко в държавата функционира наполовина. Само управляващите се опитват да ни убедят, че работят на 200% за овладяване на кризата.

- Хлябът поскъпва, ще го последват и други стоки от първа необходимост, опасяват се експерти от хранителната промишленост.

- „Очаквайте продължение", както се казва, защото щетите за България ще продължат да нарастват с всеки изминал ден...

За оставки, вина и отговорност, естествено, не се говори... Тепърва ще си прехвърлят един на друг отговорността „мъдрите ни и далновидни" управници.

Засега е ясно само, че „Големият шлем", договорен за нас от президента, се оказа „Голям член", при това достаааатъчно голям, щом успя да стигне до всички ни...

pisnani.com


Тагове:   шлем,   член,   оказа,


Гласувай:
0



1. xsapience856 - Да му се не види......
11.01.2009 23:45
Защо не беше водещ на предаване...........язък.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: 300diavoli
Категория: Политика
Прочетен: 207545
Постинги: 45
Коментари: 305
Гласове: 911
Архив