Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2008 12:31 - Шизофрения тресе държавата
Автор: 300diavoli Категория: Политика   
Прочетен: 783 Коментари: 0 Гласове:
0



Почвам да си мисля, че цялата държава е обхваната от шизофрения, политици си сменят мнението през ден, обещават, после се отмятат, обиждат се по медиите, после се извиняват (пак чрез медиите), изобщо... ако си гледал сутрешните „блокове" до вечерта не знаеш в час ли си с новините, не си ли...
 
Общо взето, последните дни ни направиха разногледи, нас, дето се интересуваме какво става в държавата, може би е по-добре, че сме малцинство...

Управляващите (в лицето на министър Масларова и премиера Станишев) преди няколко дни лансираха „гениалната" си идея за безплатна почивка на пенсионерите. След ден министърката беше „огорчена", че представители на опозицията и повечето от медиите я оплюха и със сълзи на очите недоумяваше как „във всяка добра идея успяваме да видим само негативното".

Драгите зрители и слушатели обаче недоумяваха не само по повод на идеята, но и за това, че коалиционните партньори НДСВ и ДПС, почти веднага след обявяването на новината, заявиха, че не са съгласни пари от излишъка да се дават за плацикането на морето на 5000 пенсионери.

Оня ден госпожата свири отбой, идеята се отлага за догодина...

Никито Василев, който все оцелява при рокадите в правителството, днеска (пак оня ден - б.а.) се изцепи, че най-голямата грешка на НДСВ била участието й в тройната коалиция - това й носело негативи. Добрутро! Тамън си виках „Ей, един от тях най-после прогледна.", макар че евентуално оттегляне на НДСВ в този момент от тройната коалиция у повечето странични наблюдатели навява асоциацията с плъховете и потъващия кораб, но - карай.

Да, обаче след два часа и тая плаха надежда - бетонът във фундамента на правителството да се пропука, бе попарена от изявленията на другото юпи - Милен Велчев. Той пък смятал, че най-големият плюс на НДСВ бил участието му в тройната коалиция.

Абе тия хора говорят ли си помежду си, нямат ли някаква обща PR-стратегия? Царят, ако го питаме какво става в НДСВ, ще ни посъветва да „гледаме на нещата положително", така че - забрави.

Опозицията - и тя същата. Бойко неотдавна се извини по телевизията, че нарекъл Костов „Гаргамел" и се съюзи с него, нищо, че скоро няма да ги видим заедно на снимка. Тия двамата и Юруков на СДС-то се сговориха да „уволняват" правителството.

Народът отначало гледаше на идеята скептично, после реши да се включи на принципа „Ако не помага, не вреди" и се юрна към пунктовете да се подпише. Да, ама не - който се подписал, подписал се, „заповедите за уволнение на правителството" свършиха още първия ден.

Викам си, тия ЕНП-тата толкова ли са скръндзи, та са отпечатали толкова малко листовки (щото за бедни, не са бедни, но това е друга тема), толкова ли не са вярвали, че народът ще се включи в подписката, изобщо не ми беше ясно довчера кое му е трудното да се отпечатат още листовки - абе, само един компютър и един принтер трябват за тази работа, все пак сме в 21 век!

А то какво било?!...(Няма достатъчно препинателни знаци, за да изразя смайването си - б.а.) Днес чета в Интернет, че те си били разпределили под бройка листовките със „заповедите за уволнение на правителството" - на тебе толкова, на мене толкова, на ортака толкова (бланките били съответно - 15 000 за ГЕРБ, 10 000 за СДС и 7 500 за ДСБ). Защо? - За да си преброят симпатизантите!!!

Абе, мама ви стара, аз в преброяване ли участвам? Нали правителството щяхме да сваляме? Абе, писна ни от тънките ви сметки! Това ли ви е обединението?

Иде ми да седна едновременно и пред кметството, и на Раковска 134, на Кърниградска 18, та даже и пред Президентството и Министерски съвет, където вече и Волен го няма, а речите му вървят на плайбек, и да викам, да викам... Писна ни, бе! На маймуни ни направихте...

Мислите, че няма да мога ли? Така и така страната ни изглежда е обхваната от шизофрения, що аз да не мога да бъда едновременно на няколко места?

Да, обаче си викам само пред телевизора и пред компютъра...Що така? Сигурно още не съм полудяла?...съвсем...

pisnani.com


Тагове:   шизофрения,


Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 300diavoli
Категория: Политика
Прочетен: 208222
Постинги: 45
Коментари: 305
Гласове: 911
Архив