Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2009 14:28 - SMS-приспивателно
Автор: 300diavoli Категория: Политика   
Прочетен: 3469 Коментари: 2 Гласове:
1



Пуснахте ли си SMS-а? Не, не сте... Стига бе! Не може да бъде!!! И спите спокойно? Вие не сте хора, вие сте чудовища. И се стискате за лев и двайсе!...  А, стига бе, какво ще си купите за лев и двайсе?

Знаете ли колко активни SMS-кампании има? Вероятно не знаете, и аз не знам, вероятно никой не знае, но вече има Единен дарителски номер в България - който за каквото си поиска да набира средства, да се обърне към тях. Не, не искайте да ви кажа условията, нямах сили да ги изчета докрай, а не искам и да ги преразказвам, ще ги намерите, ако ви трябват, ако не ви трябват, забравете... Споменавам го, само за да не си помислите, че SMS-кампаниите са стихийни, емоционални, неорганизирани... 

SMS-кампаниите са ежедневен спам, който трием от съзнанието си, всъщност... преди да стигне до съзнанието ни.

Но всички те, SMS-кампаниите, ни казват колко сме лоши, ако не се подадем на манипулацията. И за да ни е чиста съвестта, пускаме своя SMS...

И го пускаме за каузи, които би трябвало да са приоритет на държавата - болни деца, хора, нуждаещи се от скъпоструващи операции в чужбина, опазване на биоразнообразието, та дори и... да изкараме Цецо Цветанов като политик на 2009 година.

Същият тоя, който пък от своя страна ни призовава за пуснем своя SMS за сираците на полицаите - сякаш сираците на полицаите са по-висша категория сираци от тези на миньорите (примерно).

Страданието на отделни хора в България вече не шокира никого, Симона, Емо, Николай, Анна и още много други са емблема на прехода, на невъзможността държавата ни да се погрижи за своите болни. А още по-гадното е, когато видни наши политици си правят ПР-а на гърба на тези страдащи наши сънародници - все едно деца или възрастни.

Да, и за президента ни, за Георги Първанов, иде реч, който си приписва като личен успех, че инициираната от него „Българска Коледа" е събрала до момента 1,5 милиона лева. Това са повече от милион SMS-а, той колко от тях пусна??? И нямаше ли друг държавен механизъм да се помогне на тези болни деца?

И за вътрешния ни министър Цветанов става дума,  чиито сираци са по-сираци от другите, и който тия дни е направил култовото изказване: „Гледате клипа, а никой не пуска SMS-и. Колеги, извадете си телефоните и пуснете SMS за децата на загиналите служители в системата на МВР. Както всички знаем, тази кампания стартира през 2001 г. по инициатива на бившия главен секретар на МВР и настоящ премиер на България Бойко Борисов, който..."

Така, де! Е, човекът си похвалил шефа отново, няма да му придиряме, той го прави ежедневно по няколко пъти...

**********

SMS-ът замества държавата, SMS-ът замества нормалните ни човешки отношения, SMS-ът скоро ще замести и администрацията, мобилните ни телефони скоро ще изместят и пощенската кутия, но за това - друг път... Защото темата е Коледно-Новогодишна... Весели празници!


Тагове:   SMS,   кампания,


Гласувай:
1



1. mitternacht - ...
30.12.2009 14:33
Същото мнение!
Нищо не струва на човек да пусне СМС, но!!!!!
Държавата къде блее?Политиците?Ами те, да ги таковам?!Държавите преди измислянето на мобилните телефони, как са си знаели коя е тяхната работа и са се грижили за народа си!Егати гаврата!
Ами скоро... ще е... пуснете СМС да изчистим снега по улиците.Пуснете СМС да изпратим еди-колко-си ученика на училище.Пуснете СМС да купим апаратура за болниците (опа... това не е "скоро" а е сега).Егати гаврата!Това е работа на охранените мазни свини крадящи милиони!Вместо да ги крадат- да се грижат за здравето и всички останали първични нужди на един човек!

Съжалявам, ядосах се.
цитирай
2. анонимен - пирамидки
30.12.2009 14:47
Мнението ми,че това са едни съвсем умно измислени "пирамидки"Призовават само да дадеш примерно 1.20 лв. с ДДС за нещо си,да помогнеш за нещо си....Ех, не те призовават да да вложиш 2000лв, за 50% лихва,но и така за организаторите според мене остават крупни суми,който никога,ама никога не осветляват.Така,че "пращайте СМС-си!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: 300diavoli
Категория: Политика
Прочетен: 206711
Постинги: 45
Коментари: 305
Гласове: 911
Архив