Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2009 23:45 - Прав сте, господин президент!
Автор: 300diavoli Категория: Политика   
Прочетен: 1647 Коментари: 0 Гласове:
0



Толкова прав Първанов никога не е бил, а най-малко сме очаквали да чуем такова признание от Бойко Борисов.


Не беше много трудно да се прогнозира, че Бойко Борисов ще размисли и ще се отметне от идеята за референдум по повод турските новини по БНТ. Нито му е за пръв път, нито ще е за последен - да хвърля сензационни намерения в публичното пространство, от които после се отказва. Но този път подобри скоростта - даже Яне Янев не можа да го прогнозира точно (той му даваше седмица за размисъл).

Днес Бойко Борисов публично си „посипа главата с пепел".

Първанов е прав, че референдумът за новините на турски език е капан за премиера.
Той е прав и за това, че не сега е моментът.
Прав е, че един референдум, бил той и успешен, в Европа няма да бъде толериран добре, защото няма да бъде достатъчно справедлив, защото е нормално мнозинството да гласува повече в сравнение с малцинството."

Надявам се, че в парламента ще вземат мъдрото решение. (Т.е. да не допуснат референдум по този въпрос - бел. ред.) - това чухме в изказването на премиера по Дарик радио.

Толкова прав Първанов никога не е бил, а най-малко сме очаквали да чуем такова признание от Бойко Борисов.

Премълча, разбира се, че кандидатурата за еврокомисар на Румяна Желева виси на косъм  И заради намерението му  да помогне за реализацията на отдавнашната идея на „Атака" - партия, която в Европа недолюбват.

И Европа, разбира се, е права да иска пълно подчинение от нашите политици, да ни диктува как да решаваме вътрешните си проблеми, да ни казва „Това - да, това - не", защото това е дългогодишна практика, почти традиция, създадена от поредица „Йес-мени", управлявали ни в последните години.  

Борисов още ли не е разбрал, че не може да направи нито една политическа крачка без одобрението на европейските си покровители?

Друг е въпросът, че премиерът ни е крайно време да се научи първо да мисли, после да говори. 

Милен ДЕЛЧЕВ

pisnani.com



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 300diavoli
Категория: Политика
Прочетен: 208284
Постинги: 45
Коментари: 305
Гласове: 911
Архив